Ρυθμίσεις
 
  0 Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Βρίσκεστε στο:

    Δενδρολίβανο

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

    Δενδρολίβανο τριμμένο

    Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

    4,60 €

    40g

    Γρήγορη Επισκόπηση

    Γνωστό από την αρχαιότητα στη Ρώμη και στην Ελλάδα, που το χρησιμοποιούσαν και στην ιατρική και στη μαγειρική. Λέγεται πως είναι ένα από τα δύο βότανα που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους, όταν εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο. Γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε ιδιαίτερες θεραπευτικές δυνάμεις, ώστε να ανακουφίζει την ανθρωπότητα. Θεωρείται σύμβολο ενθύμησης, ανάμνησης και δικαιοσύνης, καθώς πίστευαν ότι φυτρώνει μόνο στις αυλές των δίκαιων ανθρώπων. Το δενδρολίβανο είναι βότανο κατά της αϋπνίας, της λιποθυμίας, των ζαλάδων, του άσθματος και της αναιμίας, καθώς επίσης βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.

    Λεπτομέρειες

    Το δενδρολίβανο έχει εξαιρετικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως και στη φαρμακευτική. Τα φρέσκα φύλλα του, τοποθετημένα σαν κομπρέσα στο μέτωπο, ξεκουράζουν κι ανακουφίζουν τους πονοκεφάλους. Αν μουλιάσουμε για λίγο, μέσα σε κρασί, βλαστάρια δεντρολίβανου και πιούμε το κρασί αυτό, τονώνουμε την καρδιά. Πλύσεις με νερό, μέσα στο οποίο έχουμε μουλιάσει φύλλα δεντρολίβανου, δυναμώνουν την τριχοφυία στο κεφάλι και κάνουν καλό στην επιδερμίδα. Αφέψημα από τα φύλλα του, χρησιμοποιείται για ιαματικά λουτρά, σε άτομα που πάσχουν από αρθριτικά και ρευματισμούς. Επίσης, πλύσεις της στοματικής κοιλότητας με αυτό, βοηθούν στη θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Οι ρίζες του, εάν βράσουν μέσα σε κρασί, είναι ένα καλό αφέψημα κατά της δυσεντερίας. Παράλληλα, περιέχει ενώσεις που έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων του άσθματος.

    -Υλικά:1 κουνελάκι, 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια, 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια, 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, 1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια, 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια(προαιρετικά), 2 κύβους λαχανικών, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 κούπες νερό ζεστό, τριμμένα mixed πιπέρια (μαύρο, άσπρο, ροζ, πράσινο), αλάτι κατά βούληση, πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

    Απο βραδίς, πλένουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα για να μην μυρίζει. Μετά το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη). Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια, το κονκασέ, το λάδι, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
    Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου. Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να γίνει λουκούμι!

    Δωρεάν Μεταφορικά

    για αγορές άνω των 50€

    +30 2310737458

    Επικοινωνία πελατών

    Ενημερωτικό Δελτίο