Ρυθμίσεις
 
  0 Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Βρίσκεστε στο:

    Εστραγκόν

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

    Εστραγκόν τριμμένο

    Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

    5,40 €

    30g

    Γρήγορη Επισκόπηση

    Κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν εστραγκόν για να καταπραΰνει τον πονόδοντο. Οι Ρωμαίοι το έβαζαν πάνω σε πληγές από δαγκώματα φιδιών. Το μίγμα χυμού εστραγκόν και μάραθου, ήταν δημοφιλές ποτό για τους βασιλείς της Ινδίας. Τα φύλλα του εστραγκόν περιέχουν ιώδιο, κάλιο και βιταμίνες Α και C.

    Λεπτομέρειες

    Το εστραγκόν δρα ως αντισκορβουτικό, διουρητικό, εμμηναγωγό, αντιπυρετικό, υπνωτικό, ανθελμινθικό και βοηθά σε προβλήματα πέψης και οδονταλγίας. Το έγχυμα των φύλλων χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, φουσκώματα, ναυτία και λόξυγκα. Δρα ως ήπιο ηρεμιστικό και βοηθά σε ελαφρά προβλήματα αϋπνίας. Κατάπλασμα των φύλλων βοηθά σε ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ποδάγρα και πονόδοντο. Το φυτό νωπό ή αποξηραμένο έχει την ιδιότητα να απωθεί τα έντομα. Εστραγκόν χρησιμοποιήθηκε επίσης για την πρόληψη της καρδιακής νόσου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το αλάτι για μείωση της πρόσληψης νατρίου σε άτομα με υπέρταση. Μια άλλη δημοφιλής χρήση του εστραγκόν είναι σαν πεπτικό βοήθημα για την αποφυγή προβλημάτων στο στομάχι.

    Υλικά:
    300γρ. ρύζι αρμπόριο ή νυχάκι ή καρολίνα ή καρναρόλι (σε ντελικατέσεν) ή βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν), 1 λίτρο ζωμός κότας, 200γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε μικρά κομμάτια, 1 κ.σ. εστραγκόν, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 250ml κρασί λευκό ξηρό, 2 μέτρια κρεμμύδια, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 50γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.


    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα ξερά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε το μάτι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. με κρασί.Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και ανεβάζουμε το μάτι στο μισό. Ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό τόσο ώστε να μόλις να καλύπτει το ρύζι.
    Πριν ρίξουμε κι άλλο ζωμό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα που ρίξαμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μόλις απορροφάται ο προηγούμενος που μπήκε και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε και βάζουμε σταδιακά την τελευταία δόση του ζωμού ώστε να διαπιστώσουμε αν χρειάζεται όλη την ποσότητα. (Δοκιμάζουμε) Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο έχει λίγο ακόμη υγρό γιατί θα το «πιει» μέχρι να σερβίρουμε. Προσθέτουμε το εστραγκόν και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα ή μια ελληνική πικάντικη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Δωρεάν Μεταφορικά

    για αγορές άνω των 50€

    +30 2310737458

    Επικοινωνία πελατών

    Ενημερωτικό Δελτίο