Settings
 
  0 My Cart
Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Βρίσκεστε στο:

    Sage leaves

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

    Sage leaves

    Availability: In stock

    5,20 €

    30g

    Γρήγορη Επισκόπηση

    Το φασκόμηλο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και πίστευαν ότι χάριζε στον άνθρωπο την αθανασία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ήταν ιερό γιατί μπορούσε να σώσει την ζωή του ανθρώπου ή να του την χαρίσει. Στην Ευρώπη είναι γνωστό ως "το ελληνικό τσάι" ενώ οι Κινέζοι το ιερό αυτό βοτάνι των αρχαίων Ελλήνων το ονόμαζαν  "ελληνικό βλαστάρι" και το θεωρούσαν πολύ καλύτερο από το δικό τους τσάι. Λέγεται ότι κατά την ακμή του εμπορίου του κινέζικου τσαγιού με την δύση οι Κινέζοι αντάλλασσαν δύο δεσμίδες τσάι κινέζικο με μία δεσμίδα ελληνικό φασκόμηλο.

    Λεπτομέρειες

    Το φασκόμηλο ενισχύει την μνήμη, καθώς πρόσφατα πειράματα έδειξαν ότι βοηθάει στη μετάδοση των εγκεφαλικών μηνυμάτων, και πιθανόν να βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ασθένειας Αλτσχάιμερ. Είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα γιατρικά για την εμμηνόπαυση, βοηθώντας το σώμα να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα. Είναι αντιπυρετικό, δρα κατά του κρυολογήματος, κατά των ρευματισμών, κατά της νευροπάθειας και κατά των ερεθισμών του λαιμού. Ακόμα, έχει αντιβιοτική, αντιμυκητολογική, αντισπασμωδική και υπογλυμική δράση και είναι ευεργετικό για τα μαλλιά (προλαμβάνει το άσπρισμά τους). Δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου από επιληπτικά άτομα και απαγορεύεται η χρήση του κατά την περίοδο εγκυμοσύνης.

    Υλικά: 1 ψαρονέφρι (περίπου μισό κιλό), 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 φλ. τσαγιού φασκόμηλο (μόνο φύλλα), 1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη, 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. αλεύρι γενικής χρήσης, 250γρ. άγριο ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Βράζουμε το άγριο ρύζι για 10-12 λεπτά με λίγο αλάτι και το στραγγίζουμε. Δεν προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι. Το μεταφέρουμε σε μια ρηχή πιατέλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και κάθε φέτα σε δύο κομμάτια. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και αφού τις αλατίσουμε και τις ρίξουμε πιπέρι, τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και με τη βοήθεια ενός τρίφτη λιώνουμε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος, το κρασί, τα φύλλα του φασκόμηλου και το βαλσάμικο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το ζουμί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού πάνω από το ρύζι προσπαθώντας να πάει το ζουμί παντού.

    Free Shipping

    over 50€

    30 days return

    For a smooth shopping

    +30 2310737458

    Customer Support

    Sign up for emails