Ρυθμίσεις
 
  0 Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Βρίσκεστε στο:

    Φύλλα μελισσόχορτου

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

    Φύλλα μελισσόχορτου

    Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

    5,20 €

    30g

    Γρήγορη Επισκόπηση

    Το μελισσόχορτο (γνωστό και ως μελισσοβότανο) oνομάστηκε έτσι από την ιδιαίτερη αγάπη που του έχουν οι μέλισσες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των άνθεών του σε νέκταρ. Οι αρωματικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, όπως μας πληροφορούν ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης, ο οποίος το χρησιμοποιούσε ως φάρμακο για το δάγκωμα του σκορπιού και ως εμμηναγωγό. Θεωρείτο το ελιξίριο της νεότητας και το χρησιμοποιούσαν αλχημιστές και ιερείς για ανάλογα σκευάσματα. Ήταν αφιερωμένο στη θεά Άρτεμις. Οι Ευρωπαίες, κατά το μεσαίωνα, γέμιζαν φυλαχτά με μελισσόχορτο και τα έφεραν πάνω τους ως ερωτικά γούρια.

    Λεπτομέρειες

    Η πιο συνηθισμένη χρήση του μελισσόχορτου είναι ως αφέψημα, χρησιμοποιώντας τα φύλλα και τα άνθη του φυτού. Συνιστάται κυρίως για να αντιμετωπισθούν πόνοι και σπασμοί του στομάχου, κωλικοί, δυσπεψίες, εμετοί λόγω εγκυμοσύνης, νευρικές κρίσεις, πόνοι των δοντιών. Είναι τονωτικό για τον οργανισμό, αντισπασμωδικό, αντιρρευματικό, χωνευτικό, αντιασθματικό, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι ένα εξαιρετικό ηρεμιστικό, καθώς ενδείκνυται σε περιπτώσεις πανικού και βοηθάει τους ασθενείς με σοβαρή άνοια στη μείωση της σύγχυσης και της ταραχής που τους καταλαμβάνει. Εξωτερικές πλύσεις με το αφέψημα μελισσόχορτου και αλοιφή από τα φύλλα και τα λουλούδια του, καταπραΰνουν τους πόνους των ρευματισμών και των αρθριτικών και βοηθούν στην επούλωση εξωτερικών πληγών , γενικά κάνουν καλό στην επιδερμίδα και χαλαρώνουν τα νεύρα. Λέγεται και «φυτό της μακροζωίας».

    Γλυκιά σως για φρουτοσαλάτα

    Υλικά: 125 ml νερό, 60 γρ άχνη ζάχαρη, 10-15 φύλλα μελισσόχορτου, γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθούν τελείως τα δύο συστατικά και δημιουργηθεί ένα λείο σιρόπι. Κόβουμε από το γλαστράκιμας 10-15 φυλλαράκια μελισσόχορτο και τα πλένουμε καλά. Όπως είναι ολόκληρα τα τοποθετούμε στον πάτο από ένα σουρωτήρι. Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι ή μπουκαλάκι. Μεταγγίζουμε το ζεστό σιρόπι στο αποστειρωμένο δοχείο: Τοποθετούμε ένα χωνί (όπως κάνουμε και με το ελαιόλαδο) μέσα στο αποστειρωμένο μπουκάλι και στερεώνουμε μέσα το σουρωτήρι με τα φυλλαράκια από το μελισσόχορτο. Με προσοχή χύνουμε το ζαχαρένιο σιρόπι, το οποίο όπως περνά ζεστό, παίρνει μαζί του το άρωμα του μελισσόχορτου.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λιγάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο, να δροσίσει. Όποτε το χρειαστούμε, περιχύνουμε τη ζουμερή φρουτοσαλάτα μας με αυτό για περισσότερη και διαφορετική γεύση! Προαιρετικά:Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα με γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.

    Δωρεάν Μεταφορικά

    για αγορές άνω των 50€

    +30 2310737458

    Επικοινωνία πελατών

    Ενημερωτικό Δελτίο